Nyheter

 • Norsk Folkeminnelags årsmøte 2022

  Norsk Folkeminnelag har årsmøte mandag 30. mai kl. 18. Mer informasjon om årsmøtet kan du finne her

 • Folkeminner nr. 72 er i trykk nå!

  Folkeminner 72 er nå i trykk og er snart på vei til alle medlemmer. Tema for nummeret tidsriktig nok pest og pandemier. Nummeret kan leses i digital utgave her:

 • Årets bøker klare til utsending!

  Årets bøker har nå kommet fra trykkeriet og vi kommer til å sende dem ut i midten av uke 48. I anledning 100 års jubileet har vi valgt den for mange av dere kjente stilen til de tidlige NFL utgivelsene. Les mer om bøkene her og her!

 • Jubileumsseminar 11.november avlyst

  På grunn av de nye smittevernsreglene i Oslo ble det desverre ikke mulig å gjennomføre jubileumsseminaret på Nasjonalbiblioteket 11. november. Seminaret kommer til å bli holdt når smittevernssituasjonen tillater det og da forhåpentligvis i fysisk versjon med både foredragsholdere og publikum tilstede i Nasjonalbibliotekets lokaler. Vi vil annonsere det så snart vi vet ny dato.

  Vi i NFLs styre synes det er trist at det ikke har latt seg gjøre å feire folkeminnelagets jubileum i år, men håper dere har forståelse for at det har blitt vanskelig med den usikre koronasituasjonen. Så inntil videre kan vi ikke gjøre annet enn å minne om at det fortsatt er mulig å bestille en stor og god jubileumskaffekopp og et stort utvalg av interessante bøker, mens vi alle venter på bedre tider.

 • Jubileumsseminar 11. november!

  I anledning Norsk Folkeminnelags 100-årsjubileum vil vi i samarbeid med Norsk lokalhistorisk institutt arrangere fagseminar om folkeminner på Nasjonalbiblioteket 11. november fra kl 12-16.

  Medvirkende er Susanne Österlund-Pötzch (Svenska litteratursällskapet i Finland), Line Esborg (UiO), Audun Kjus (Norsk Etnologisk Gransking, Norsk Folkemuseum) Eirik Kristoffersen (Norsk Folkeminnelag), Kyrre Kverndokk (UiB), Ane Ohrvik (UiO), Astrid Nora Ressem (Nasjonalbiblioteket) og Ida Tolgensbakk (NOVA, OsloMet)

  Seminaret er gratis og åpent for alle, men på grunn av korona-situasjonen vil det kun være ca. 40 plasser til publikum. Derfor vil det også bli strømmet på Nasjonalbibliotekets nettsider.

  Vi håper at så mange som mulig vil delta, fysisk eller digitalt, og høre ulike perspektiver på arbeidet med folkeminner, både historisk, i dag og i framtiden.

  Program og påmelding kan du finne her!