Årets bok er her!

Folkeminnelaget har dokumentert fortellinger om hvordan folk opplever både hverdagen og krisesituasjoner i mer enn 100 år. I Boka Virus – historier fra koronapandemien, blir denne tradisjonen videreført i form av historier hvor krise og hverdag møtes. 

Det kan ikke være tvil om at de siste årene har vært utfordrende for de fleste av oss. Koronapandemien kastet rundt på tilværelsen. Restriksjoner, digitalisering, sykdom, redsel og motstand, har satt sitt preg på livet på måter som ingen hadde forutsett og som det er vanskelig å beskrive. Gjennom innsamlingsportalen til Norsk Folkemuseum (minner.no) og gjennom nettintervjuene til Memoar har Audun Kjus og Cathrine Hasselberg hatt anledning til å dokumentere disse opplevelsene i et omfang som ikke har vært mulig under tidligere kriser. Det er et utvalg av disse historiene og erfaringene boken presenterer: 130 historier som alle forteller om ulike deler av pandemien, i ulike mennesker perspektiv, fra ulike steder i Norge. I tillegg til tekstene inneholder boken et utvalg visuelle minner og inntrykk fra pandemien. Billedredaktør Aurora Hannisdal har valgt ut 25 bilder fra norske dokumentarfotografer. Hver for seg forteller de sin egen historie fra pandemien.

Ved inngåelse av medlemsskap i NFL blir boken sendt fritt i posten. Send epost til post@folkeminner.no for å bli medlem. Boken kan også kjøpes her.