Nyheter

 • Årets bok er her!

  Folkeminnelaget har dokumentert fortellinger om hvordan folk opplever både hverdagen og krisesituasjoner i mer enn 100 år. I Boka Virus – historier fra koronapandemien, blir denne tradisjonen videreført i form av historier hvor krise og hverdag møtes. 

  Det kan ikke være tvil om at de siste årene har vært utfordrende for de fleste av oss. Koronapandemien kastet rundt på tilværelsen. Restriksjoner, digitalisering, sykdom, redsel og motstand, har satt sitt preg på livet på måter som ingen hadde forutsett og som det er vanskelig å beskrive. Gjennom innsamlingsportalen til Norsk Folkemuseum (minner.no) og gjennom nettintervjuene til Memoar har Audun Kjus og Cathrine Hasselberg hatt anledning til å dokumentere disse opplevelsene i et omfang som ikke har vært mulig under tidligere kriser. Det er et utvalg av disse historiene og erfaringene boken presenterer: 130 historier som alle forteller om ulike deler av pandemien, i ulike mennesker perspektiv, fra ulike steder i Norge. I tillegg til tekstene inneholder boken et utvalg visuelle minner og inntrykk fra pandemien. Billedredaktør Aurora Hannisdal har valgt ut 25 bilder fra norske dokumentarfotografer. Hver for seg forteller de sin egen historie fra pandemien.

  Ved inngåelse av medlemsskap i NFL blir boken sendt fritt i posten. Send epost til post@folkeminner.no for å bli medlem. Boken kan også kjøpes her.

 • Norsk Folkeminnelags årsmøte 2022

  Norsk Folkeminnelag har årsmøte mandag 30. mai kl. 18. Mer informasjon om årsmøtet kan du finne her

 • Folkeminner nr. 72 er i trykk nå!

  Folkeminner 72 er nå i trykk og er snart på vei til alle medlemmer. Tema for nummeret tidsriktig nok pest og pandemier. Nummeret kan leses i digital utgave her:

 • Årets bøker klare til utsending!

  Årets bøker har nå kommet fra trykkeriet og vi kommer til å sende dem ut i midten av uke 48. I anledning 100 års jubileet har vi valgt den for mange av dere kjente stilen til de tidlige NFL utgivelsene. Les mer om bøkene her og her!

 • Jubileumsseminar 11.november avlyst

  På grunn av de nye smittevernsreglene i Oslo ble det desverre ikke mulig å gjennomføre jubileumsseminaret på Nasjonalbiblioteket 11. november. Seminaret kommer til å bli holdt når smittevernssituasjonen tillater det og da forhåpentligvis i fysisk versjon med både foredragsholdere og publikum tilstede i Nasjonalbibliotekets lokaler. Vi vil annonsere det så snart vi vet ny dato.

  Vi i NFLs styre synes det er trist at det ikke har latt seg gjøre å feire folkeminnelagets jubileum i år, men håper dere har forståelse for at det har blitt vanskelig med den usikre koronasituasjonen. Så inntil videre kan vi ikke gjøre annet enn å minne om at det fortsatt er mulig å bestille en stor og god jubileumskaffekopp og et stort utvalg av interessante bøker, mens vi alle venter på bedre tider.